dinsdag 24 mei 2016

Miyajima

Miyajima is een eilandje dat voor de kust van Hiroshima ligt. Het hele eiland is heilig, het is een kami-god. Daarom staat de torii in de zee.  De torii staat recht voor de Itsukushimaschrijn.


Dit is de belangrijkste schrijn het gehele complex, hij is opgedragen aan drie godinnen, die van de zee, die van het verkeer en die van de voorspoed.




Het complex bestaat uit de ruimtes voor de schrijnen en prachtige lange gangen. Als het vloed is lijkt het op het water de drijven.


Op het eiland staat ook een belangrijke Shingontempel. Dit is de Daishointempel. Voordat het Boeddhisme en Shintoisme van elkaar gescheiden werden, was deze tempel ervoor verantwoordelijk dat alle rituelen in de Itsukushimaschrijn op de juiste wijze werden uitgevoerd. 
De Daishointempel ligt een stuk de berg op.


Langs de trappen staan gebedsmolens, hier gelooft men dat het aanraken van de molens geluk brengt. 
Er is hier meer Tibetaans, in de grote hal ligt een mandala van zand. Deze is gemaakt door Tibetaanse monniken. 


In deze hal is ook een aparte plaats voor de Dalai Lama ingericht. Met een verhoogde stoel, zijn foto en alvast wat offerandes. Net als in de Tibetaanse tempels, maar hier aan de zijkant van de tempel.


In een andere tempel was daar dan eindelijk een 'liggende Boeddha'. Het is een beeld van 'Shaka Boeddha' (de historische Boeddha) die het Nirvana binnengaat, omringd door zijn 16 volgelingen. 


Je kunt  nog hoger de berg op, naar de top die ook heilig is. Maar het was erg warm en ik had eindelijk een keer de sandalen aan (waar het niet echt handig mee klimmen is) dus ik was tevreden met dit uitzicht vanaf de tempel op Hiroshima.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten